Gästblogg: Jessica Storbjörk om ”Josefine och kronprinsen”

När jag började skriva Josefine och kronprinsen ville jag skriva en modern prins- och prinsess-historia. Jag ville skriva någonting som ingen annan hade skrivit förut. En modern historia som ligger helt i tiden. Jag ville skriva om en kvinna som var mitt i karriären som en dag träffar Sveriges kronprins. Vad händer när man plötsligt går från helt okänd vanlig medborgare till att bli en offentlig person som finns på allas läppar? Vad händer när media bevakar varje steg som tas och varje klädesplagg analyseras in i minsta detalj? Alla tittar och pekar och är helt obrydda över det personliga intrång de verkligen gör. Och hur är det att inte få gå in i ett nytt kärleksförhållande i fred och i den takt man själv väljer när kärleken är så ny och skör?

Josefine och kronprins Adam får uppleva alla de här sakerna och för Josefine är det förstås helt omvälvande och nytt. Hon är till en början inte alls bekväm med situationen att hela tiden vara i allas blickfång. Jag ville också skriva en historia där inte en kunglighets liv bara är tjusiga galamiddagar och vackra kläder utan visa att det även är en massa hårt arbete där varje steg planeras noggrant.

Jag har förstås hittat mycket av inspirationen till Josefine och kronprinsen från vår egen kungafamilj som jag tycker gör ett otroligt bra arbete och är en mycket bra förebild för Sverige. Men samtidigt som jag hittat inspiration från dem har jag varit mycket noga med att alla karaktärerna skulle vara sina egna. Ingen ska känna sig utpekad eftersom min bok är ren fiktion. Jag ändrade till och med Adams namn efter att kronprinsessan födde en son som de gav namnet Oscar. Min kronprins hette nämligen Oscar från början och jag beslutade mig för att döpa om honom till Adam istället. Inget tydligt kunganamn kanske, och jag var inte helt bekväm med det från början heller, men efter en tid vande jag mig i alla fall. 

Josefine och kronprinsen är en modern feelgood och jag hoppas att läsaren ska bli både berörd och road!

/Jessica Storbjörk

Gästblogg: Jessica Storbjörk om ”Josefine och kronprinsen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s