Titlar vi ser fram emot i maj!

Äntligen är våren här! Vi har valt ut tio titlar som passar perfekt för långpromenaden, vårstädningen eller en lugn söndag i soffan. Dyk ner i hårresande true crime, mysig feelgood och rafflande livsöden!

Ta dig till boken!

I Dag Öhrlunds nya deckare hittas tre kvinnor mördade, till synes utan någon koppling till varandra. Kommissarie Ewert Truut kämpar med att försöka hitta ett mönster mellan fallen, och förstår snart att mördaren är något utöver det vanliga. Det blir en dramatisk jakt på den spanska solkusten, där Ewert själv inte kan känna sig säker. Spännande vårlyssning inläst av en av våra mest populära inläsare: Stefan Sauk!

Ta dig till boken!

Stilla ditt true crime-behov med det här välskrivna reportaget om en av USA:s mest ökända seriemördare: Zodiac-mördaren, som utförde en rad brutala mord och mordförsök som satte skräck i 1960-talets Kalifornien. Trots att utredningen fortfarande är öppen, drygt 50 år efter morden, har mördaren ännu inte identifierats. Vem var han egentligen, och lever han kanske än idag?

Ta dig till boken!

Maeve Binchy (1939-2012) var en av Irlands mest älskade författare, uppskattad för sin förmåga att skildra vanliga människors vardag i Dublin. I den här novellsamlingen samlas ett trettiotal av hennes mest framstående noveller.

Ta dig till boken!

Den sanna historien om SEAL Team-kaptenen Robert O’Neill, som blev den som dödade den ökände terroristen Usama bin Laden efter en jakt som pågått i åratal. En fascinerande och spännande bok som skildrar de amerikanska elitförbanden, den svarta humor som präglar deras tillvaro och den minutiösa planering som möjliggjorde insatsen mot världens mest jagade terrorist bin Laden.

Ta dig till boken!

I Beth O’Learys charmiga och humoristiska debutroman möts de två främlingarna Tiffy Moore och Leon Twomey på ett oväntat sätt. Tiffy jobbar dag och Leon natt, och i det superdyra London bestämmer de sig för att dela lägenhet, till och med säng, – utan att någonsin träffas. De kommunicerar med varandra genom post it-lappar, och kommer allt närmare varandra.

Ta dig till boken!

En romantisk och berörande roman om hur världens mest kända parfym, Chanel No 5, kom till! Det är sent 1910-tal i Paris och Coco Chanel njuter av sin framgång, men glädjen förbyts snabbt i sorg när hennes älskare Boy Chapel tragiskt går bort. Driven att idén om att komponera en doft till Chapels minne för att hedra honom följer den här berättelsen Coco Chanels väg till skapande av modehusets mest ikoniska doft.

Ta dig till boken!

Den norska deckarförfattaren Heine Bakkeid är tillbaka med uppföljaren till den uppmärksammade debuten Imorgon kommer jag att sakna dig! I andra boken om Thorild Aske tar han sig an uppdraget som detektiv åt en känd författare, vars tidigare detektiv mördats under mystiska omständigheter. Det visar sig att mordet skedde i samband med författaren, Milla Lind, arbetade på en ny bok om ett verkligt försvinnande av två flickor, och Thorild börjar snart ana att fallen hänger ihop. Spännande och originell nordisk noir!

Ta dig till boken!

Pija Lindenbaum tolkar den klassiska sagan om en liten man som besöker en skräddare för att få en rock uppsydd, för att till slut inte få någonting alls. Rolig och tänkvärd berättelse för de yngre barnen.

Ta dig till boken!

Tredje delen i Philip Reeves succékvartett Mortal Engines är äntligen här! Vi befinner oss i en dystopisk framtid där jorden består av lerig ödemark och städerna fått hjul för att kunna förflytta sig i jakt på de sinande resurserna. Ett fartfyllt science fiction-äventyr som passar perfekt för sträcklyssning!

Titlar vi ser fram emot i maj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s