Gästblogg: Eli Winther om ”En av hennes pojkar”

Ta dig till serien!

Hur skriver man egentligen erotik?

En av hennes pojkar handlar om Kalle, en vanlig ung kille i Stockholm. Han jobbar som bartender i en hotellbar på Östermalm och lever ett liv med festande, jobb och träning. Han är inte killen som blir kär. Eller vill binda sig. Han har flera lösa förbindelser i bakgrunden men har ingen djupare analys över vem han är eller vad han gillar. Sex är något han knappt funderat över förut. Det är något man gör, mest för sin egen skull. Vad de känner eller upplever är mindre viktigt. Det  ändras när han träffar Lilian. Hon är äldre, och vet exakt vad hon vill ha från honom. Hon vill ha kontroll över honom, med hans medgivande, något som är både främmande och lockande för Kalle. Han tvingas utmana sin bild av hur sexualitet och framförallt manlighet fungerar.

Jag ville beskriva en resa in i en annan sexualitet, och kanske på något sätt spegla den som Ana gör i 50 shades men från en mans perspektiv. Manlig undergivenhet är något som jag inte sett eller läst så mycket fiktion om, och om det porträtteras så är det oftast med ett förlöjligande tilltal. Så vad händer om jag beskriver den manliga underkastelsen som något vackert och upphetsande? Skulle det vara upphetsande för någon annan än mig? Och hur skriver man egentligen erotik? Alltså själva sexet? Förvånande nog så kändes det som att sexet nästan skrev sig själv, det var en så viktig och bärande del av berättelsen om Kalles resa. Och beskrivningen av vad de gjorde blev också en stor del av bokens driv, för att vi får uppleva det från Kalles perspektiv, hur han tänker när saker och ting händer för första gången. Jag ville använda samma ord som de använde själva i boken, och inga omskrivningar. Alltså blev kuk, fitta, komma, sats och de där orden vi inte använder så ofta i dagligt tal, mina vänner.

Nästa fråga blev – hur förhåller man sig till att vara en författare som skriver erotik? Och inte vilken erotik som helst, utan syndig, tabubelagd BDSM? Jag insåg snabbt att om jag skrev under mitt eget namn så skulle läsare och andra runt omkring mig dra slutsatser om mitt eget liv, min egen sexuella utövning och preferenser. Det var jag inte beredd på. Jag är en högst ordinär människa i min vardag, jag har barn, ett vanligt jobb, och så vidare. Så då föddes pseudonymen Eli Winther. Eli får vara mitt ansikte utåt så länge. Det är ett bra arrangemang som låter mig fortsätta utforska den litterära erotiken, men behålla mitt privatliv privat. Förhoppningsvis får En av hennes pojkar läsare att bli kåta, upphetsade och engagerade. Jag vill gärna fortsätta utforska den värld av lust, utforskande och erotiska upplevelser jag hittade med Kalles resa in i underkastelsens förföriska värld.

/Eli Winther

Gästblogg: Eli Winther om ”En av hennes pojkar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s