Gästblogg: Anna Alemo

Ta dig till boken!

När 40-årstrecket närmade sig tog jag äntligen tag i min skrivardröm och senare i år kommer min debutbok Emmas nya liv ut. Eftersom jag älskar feelgoodböcker är det inom den genren jag själv skriver. Härliga, romantiska, mysiga, lättlästa och kanske även lite tankeväckande historier är det jag vill bjuda mina läsare på.

Gräv där du står brukar man säga, så jag lät Amanda i  Alla hjärtans längtan vara sjuksköterska och bo i Lund. Martin, även han sjuksköterska, jobbar på samma avdelning som Amanda och hon tål honom inte. Hon har svårt att sätta fingret på vad det är som stör henne, men han är bara så
irriterande. Amandas föräldrar har högt ställda krav på henne och kanske är det därför som hon gärna skulle vilja dejta en läkare. För att det är ”fint”. Jag ville skildra hur man påverkas av människorna omkring sig och även förmedla att man ska följa sitt hjärta – göra det som man själv
mår bra av. Ibland finner man kanske kärleken där man minst väntar det.

I Alla hjärtans väntan kommer Rebecka tillbaka till sin hemstad för att gå på skolans återträff. Jag tycker att det är intressant att fundera på vad som formar oss och gör oss till dem vi är. Rollen man hade i skolan kan vara svår att tvätta bort, särskilt när man möter gamla bekanta från den tiden.
Rebecka, som kallades plugghäst i skolan, är nu civilingenjör med en hyfsat hög position. På återträffen möter hon Karl – killen som hon var kär i under högstadietiden. Sen dyker även hennes antagonist Johanna upp och frågan är vem som får sista ordet den här gången.

Alla hjärtans väntan kom i topp tre i Lovereads novelltävling och Alla hjärtans längtan kom på en fjärde plats – och nu ges de ut av Saga Egmont. Jag hoppas att både läsare och lyssnare ska få en härlig stund med mina noveller!

Gästblogg: Anna Alemo

En reaktion på ”Gästblogg: Anna Alemo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s