Gästblogg: Hanna Blixt

Ta dig till boken!

Vem är du?

Jag heter Hanna Blixt och arbetar numera heltid som författare. Jag bor i ett stort rött trähus utanför Leksand tillsammans med min man och våra två söner. Efter sex utgivna böcker har jag för något år sedan tagit steget fullt ut och satsar nu heltid på mitt skrivande. Det innebär både mycket skrivtid
och massvis med författarbesök – inte minst i skolor – då jag hittills har gett ut böcker som främst riktar sig till barn och ungdomar. Men jag har upptäckt att jag har läsare i alla åldrar – från sex år till 80 +, även om de flesta är i slukaråldern.

Hur kommer det sig att du blev författare?

Redan som nioåring började drömmen om att bli författare, då min mamma gav ut de fyra böckerna om Karl Anton. Jag började då skriva min första riktiga bok med målet att bli färdig innan jag fyllde tio – något jag inte blev. Men cirka 30 år senare har jag kunnat återanvända det jag då skrev till den femte boken i Sagofallen-serien.

Vad handlar boken och serien om?

Vita löparen är den tredje delen av totalt sju, och liksom de andra delarna består kampen mellan schackpjäser. I den tredje delen är det löparnas tur och man får följa de två syskonen Sofia och Leo i sökandet efter Sagofallens bortrövade prinsessa. Boken är ett spännande fantasyäventyr som utspelar sig i en fiktiv värld – Sagofallen. Flera har liknat böckerna med Narnia och Sagan om ringen – fast utan hundra sidor med talande träd. Tempot är betydligt högre och kartan i boken växer och zoomas ut för varje äventyr.

Det har verkligen varit en omvälvande resa – från drömmen jag en natt hade som sexåring, då jag drömde om två schackkungar, något som jag byggt hela serien på – till idag med fler än 14.000 sålda böcker och där ett samarbete har inletts med agenturen Rights & Brands, som även företräder Mumin, Pettson & Findus med flera. Det känns förstås både roligt och spännande och ger kraft att kriga vidare.

/Hanna Blixt

Gästblogg: Hanna Blixt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s