Böcker vi ser fram emot i höst!

Rafflande deckare, omskakande true crime och hjärtevärmande feelgood! Hösten är full av spännande boknyheter som passar perfekt för långpromenaden, höststädningen eller att krypa upp i fåtöljen med när kvällarna blir mörkare. Här har vi valt ut tio titlar som vi längtar lite extra efter.

Ta dig till boken!

Nu kommer den åttonde delen i deckarserien om ambulanssjuksköterskan Erik Sandström! Det är en ovanligt varm sommar i Gävle när en kvinna hittas mördad och Erik blir kallad till platsen tillsammans med kollegan Karin och två poliser. Mordet är sällsynt brutalt och när en till kvinna hittas mördad på ett liknande sätt blir det omöjligt att inte se ett mönster: en seriemördare är på fri fot i staden.

Ta dig till boken!

När en hemlös man hittas död i en park i Stockholm blir Mikael Nykvist kontaktad av rättsläkaren Fredrika Nyman, som anar att vad som ser ut som ett tragiskt dödsfall egentligen handlar om något annat. Mikael Blomkvist försöker få hjälp av Lisbeth Salander, men hon har inte befunnit sig i Sverige sedan Holger Palmgrens begravning. Istället är hon i Moskva och förbereder sig på att konfrontera sin syster Camilla. Den sista boken av David Lagercrantz böcker i hyllade Millennium-serien är fängslande berättelse som berör högaktuella problem som näthat och populism.

Ta dig till boken!

En helt ny deckarserie av Anna Jansson! Vi möter kriminalinspektör Kristoffer Bark, vars dotter Vera försvann från sin möhippa fem år tidigare och förblivit spårlöst försvunnen. Sedan dess har han ägnat otaliga timmar åt att vandra runt det lilla samhället Hamnetorp för att försöka hitta något spår efter sin dotter. När en annan kvinna försvinner tre år efter Veras försvinnande läggs utredningen först ner, men Kristoffer lyckas få den öppnad och tar sig an fallet. Dotter saknad är första delen av serien Bergslagens blå och är en nervkittlande och gripande berättelse om en förälders värsta skräck.

Ta dig till boken!

Den isländske deckarförfattaren Arnaldur Indriðasons senaste kriminalroman väver samman två mordfall som inträffat i Reykjavik – men med över 70 års mellanrum. Vi återser poliserna Flovént och Thorson när de försöker lösa mordet på en kvinna som blivit strypt i en portgång i ett slumkvarter 1944. Flera decennier senare hittas en 90-åring man död i sin lägenhet, kvävd till döds. Konrad, en pensionerad kommissarie, får ta sig an fallet, och det dröjer inte länge innan han ser en koppling mellan de två morden..

Ta dig till boken!

Feelgoodmästaren David Nicholls  är tillbaka med en varm och underhållande roman om att stå med ena foten i barndomen och den andra i vuxenvärlden. Här möter vi sextonåriga Charlie Lewis som precis gått ut högstadiet och inte vet vad han ska fylla sommaren med. Med halvdåliga betyg och en hemsituation som kunde vara bättre känns ingenting riktigt roligt, förrän han träffar Fran. Men för att Fran ska vilja vara med honom måste han gå med i något som kallas för Sällskapet, ett teatersällskap som sätter upp en av Shakespeares pjäser varje år, och den här gången är det Romeo och Julia som ska spelas.

Ta dig till boken!

Tokhyllade Jojo Moyes nya roman kretsar kring kvinnlig vänskap i 1930-talets Kentucky, USA. Engelska Alice Wright gifter sig med amerikanske Bennet Van Cleve, men äktenskapet går på redan på tomgång och hennes man verkar inte särskilt intresserad av att umgås med henne. När staden hon bor i söker efter kvinnor som vill arbeta som ridande bibliotekarier anmäler sig Alice, och det blir början på ett äventyr som ska komma att förändra hennes liv. 

Ta dig till boken!

Samuel Karlsson är tillbaka med den andra boken om kriminalinspektör Jessica Jackson på Mörkö. Hon är tjänstledig och försöker starta upp det mikrobryggeri hon drömmer om när hennes pappa kommer tillbaka från USA och stör hennes planer. Snart tilltar dramatiken när två dykare hittas brutalt mördade och Jessica behövs i spaningsarbetet. I mördarens skugga är en nervkittlande deckare som håller läsaren på halster till sista sidan.

Ta dig till boken!

För true crime-fantasten kommer nu en dokumentärserie om mannen som kallas Golden State Killer. Han har gjort sig skyldig till 13 mord och över 50 våldtäkter under 1970- och 1980-talen och var känd för att vara fruktansvärt brutal och våldsam mot sina offer. Här berättar författaren och kriminaljournalisten Anne Lea Landsted den dramatiska historien om hur 40 års jakt på en hänsynslös mördare  äntligen fick sitt slut i april 2018. 

Ta dig till boken!

Äntligen kommer den andra delen i Vargöserien! I den här fristående fortsättningen på populära debuten Brudslöjan blir Mona Schiller kontaktad av en man som heter Frank, vars styvdotter Elsa kidnappades nästan 20 år tidigare. Nu har en ung kvinna anmälts försvunnen, och många misstänker honom. Mona går med på att hjälpa Frank att gräva djupare i vad som hände Elsa, och det blir början på en spännande utredning som leder Mona närmare mörka hemligheter som vilar under ytan i det till synes idylliska samhället.

Ta dig till boken!

Hela Zoes liv ställs på ända när hennes närmsta vän Kate dör i bröstcancer och hon får ta över ansvaret för Kates tonårsdotter Martha. Tillsammans tar de sitt pick och pack och flyttar till den lilla byn Budbury där de sakta men säkert börjar känna sig hemma. Men när Marthas pappa oväntat dyker upp i byn kastas allt om på nytt. Jul på menyn är en varm och underhållande feelgood som passar perfekt för den som är sugen på julkänsla!

Böcker vi ser fram emot i höst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s