5 böcker som passar perfekt för Halloweenhelgen!

Hiskeliga monster, gränslösa stalkers och mystiska herrgårdar. Här kommer fem tips på spännande Halloweenläsning!

Ta dig till boken!

Stephen Kings skräckklassiker om högstadietjejen Carrie som mobbas i skolan och upptäcker att hon har övernaturliga krafter passar utmärkt som kuslig Halloweenläsning. 

Ta dig till boken!

I den här relationsthrillern, som även kom som Netlixserie förra året, blir bokhandlaren Joe störtförälskad i den aspirerande författaren Guinevere när hon kommer in i hans butik. Hon tycker att han är smart och rolig, men är måttligt intresserad och har dessutom redan en pojkvän, Benji. Men när han försvinner spårlöst kommer Guinevere och Joe närmare varandra, och inleder en relation kantad av besatthet, passion och lögner. 

Ta dig till boken!

Skräcken på Wakenhyrst innehåller allt som behövs för perfekt läskig lyssning: ett gods på engelska landsbygden, ett mystiskt kärr och en tavla med oväntade krafter. Maud har förlorat sin mamma och lever ensam med sin stränga pappa som styr huset och Maud med järnhand, men när mörka hemligheter från hans förflutna börjar stiga till ytan förändras allt.

Ta dig till boken!

De trasiga flickorna röstades fram till en av årets bästa thrillers av Goodreads-användarna och utspelar sig på två tidsplan på herrgården Idlewild Hall i amerikanska Vermont. På 1950-talet var det ett hem för oönskade flickor, och en dag försvann en av flickorna och återfanns aldrig. 2014, tjugo år efter att journalisten Fiona Sheridans syster hittats död i området runt Idlewild Hall, upptäckts ännu en kropp på ägorna, och Fiona börjar tvivla på att personen som sitter i fängelse för mordet på hennes syster är den verkliga mördaren…

Frankenstein, om anatomistudenten Victor Frankenstein som bestämmer sig för att skapa en människa av döda kroppsdelar, är tveklöst en av de mest kända skräckromaner som någonsin skrivits. Förutom att vara en klassisk skräckhistoria är det också en berättelse om utanförskap och hur vi bemöter de som är annorlunda.

5 böcker som passar perfekt för Halloweenhelgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s